fbpx
Spesialistklinikk for implantatbehandling

Et implantat er en liten titanskrue som opereres inn i kjevebenet der det mangler en tann. (fig 1-11). Etter at kjevebenet har helet seg vil implantatet fungere som feste for en tannerstatning, f.eks en krone i porselen (fig. III-IV) Moderne tannimplantatbehandling er en sikker og trygg behandling som har svært god holdbarhet og prognose. Undersøkelser viser at 90 -99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år. Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet. Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

Behandlingen er en prosess som strekker seg over flere uker og krever grundige forundersøkelser og nøye planlegging. Drammen Implantatsenter er eksperter på området og har lang erfaring – hos oss er du sikret den beste behandlingen.

tannimplantat_illustrusjon1 Tannimplantat_illustrasjon_2 Tannimplantat_illustrasjon_3 Tannimplantat_illustrasjon_4

Implantat – trinn for trinn

1) Innsetting av implantat (fikstur) Operasjonen utføres under lokalbedøvelse og er derfor smertefri. Du mottar vanligvis resept på penicillin og smertestillende tabletter før operasjonen. Du vil også motta mer utfyllende informasjon etter inngrepet slik at du unngår all usikkerhet om hvordan du skal forholde deg i etterkant av tannimplantat operasjonen.

2) Tilhelingsperiode. Etter operasjonen må du påberegne en tilhelingsperiode. Vanligvis tar det 8-12 uker før implantatet er klart for å belastes. Helingsprosessen er som regel kortere i underkjeven enn overkjeven.

3) Montering av distanse. Distansen vil monteres som en forlengelse av implantatet og fungerer som feste for tannerstatningen.

4) Fremstilling og montering av tannerstatning. Alt etter hva slags type erstatning du ønsker krever dette 2-4 tannlegebesøk. Dette vil du få eksakt informasjon om før behandlingen påstartes.

Gratis forundersøkelse

Drammen Implantatsenter AS

Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 21
3044 Drammen