fbpx
Spesialistklinikk for implantatbehandling

Mulige komplikasjoner ved implantatbehandling.

Det er normalt at man kan oppleve en viss hevelse eller blåmerker i ansiktet i tiden etter en implantatbehandling.

Det kan også forekomme nummenhet i operasjonsområdet, men dette er med svært få unntak forbigående.

Enkelte kan også være disponert for å få tannløsningssykdom (periodontitt) og nedbrytning av kjevebenet kan forekomme rundt implantater og kalles da peri-implantitt. I verste fall kan dette føre til at implantatet løsner og må fjernes.

En implantatskrue skrus inn i kjevebenet og erstatter dermed tannroten som mangler. Den er laget av titan, som er et materiale som aksepteres av kroppen. Den har ikke samme fasong som en tannrot, og det kan derfor være vanskelig å gi en naturlig overgang mellom implantat og krone.

For å få best mulig prognose er det viktig at du:

  • Har munnen fri for infeksjoner og periodontitt før behandlingen.
  • Slutter å røyke
  • Er nøye på renhold. Det er like viktig med god munnhygiene og tannlegebesøk som for naturlige tenner.

Tannerstatningen vil bli utsatt for store belastninger ved tygging daglig. Dette kan føre til at biter av porselen eller plast knekker av. Dersom utseendet på erstatningen forringes kan det være behov for å fremstille ny krone, bro eller protese.

Hva kan implantatbehandling brukes til?

  • Erstatte en tann. Fordelen ved tannimplantat er at man unngår å slipe ned nabotennene for å få feste til en vanlig bro. Dette er spesielt fordelaktig dersom nabotennene er uten hull og fyllinger.
  • Erstatning av flere tenner. Har du flere tenner som trengs å erstattes kan man operere inn to eller flere implantater og feste en keramisk bro på disse.
  • Erstatning av alle tennene i kjeven. I disse tilfellene vil implantatene fungere som feste for en helprotese eller en større keramisk bro. Denne typen behandling har mange fordeler i forhold til en vanlig tannprotese.  Les mer om forskjellen mellom tannprotese og tannimplantat her.

Se også illustrasjonsfilmen under for mer informasjon.

For andre spørsmål kan du fylle ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

Drammen Implantatsenter AS

Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 21
3044 Drammen